Saffranskladdkaka med vit choklad och mandelmassa

Share/Save
Ingredienser: 

125 g smör (ej margarin!)
1 påse saffran
100 g vit choklad, hackad
100 g riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
2,5 dl socker
1/4 tsk salt
5 msk vaniljsocker
3 stora ägg
 

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader (175 om varmluft)
Blanda den rivna mandelmassan med alla de torra ingredienserna.
Smält smöret, ha i saffran, ha i chokladen och ta kastrullen från värmen. Rör med en visp tills all choklad smält.
Häll smörblandningen över mandelmasseblandningen. Rör ihop med en sked.
Tillsätt ett ägg i taget, rör om efter varje ägg ordentligt.
Vänd till sist runt i smeten med en slickepott.
Klä en rund springform med bakplåtspapper.
Grädda strax under mitten i ugnen, i max 30 minuter. Jag brukar grädda exakt 28 minuter. Olika från ugn till ugn.
om du tycker den börjar se mörk ut då det är ca 10 minuter kvar, lägg ett dubbelvikt bakplåtspapper över den i ugnen.

Ätes med fördel dagen efter. Pudra gärna med florsocker vid serveringen.


 

Kategori: